luni, 28 aprilie 2014

ALEGERI PARLAMENTARE DE EXERCITIU.

In zilele de 26 si 27 aprilie a.c. orasul de sub Tampa, Brasovul , a fost gazda primitoare a reprezentantilor miilor de iubitori ai pasarilor si animalelor mici de curte din Romania . Potrivit calendarului cu principalele activitati , Uniunea Generala a Crescatorilor de Porumbei, Pasari si Animale Mici din Romania (UGCPPAMR) , singura afiliata la structura similara a UE si-a tinut lucrarile in cartierul Stupini al Brasovului. La Adunarea Generala a UGCPPAMR au participat 21 cluburi si asociatii afiliate si cu drept de vot , reprezentand peste 700 crescatori din tara si opt asociatii care urmau sa-si depuna cererea de inscriere in uniune.

Potrivit declaratiilor presedintelui uniunii , GRUN ERNESTIN , aceasta adunare "este una istorica " prin modul de desfasurare dar mai ales prin rezultatele ei finale.

In baza dreptului democratic de conducere, Adunarea Generala ca organ suprem , a facut prima miscare strategica , schimband ordinea de zi stabilita de un asa zis "grup de la Brasov "care urmarea crearea unor grupulete de presiune pentru destabilizarea uniunii .Corectitudinea si verticalitatea reprezentantilor cluburilor DACIA Bucuresti , prin Piussi Torino, Stefan Eftimie , Galati, Florin Giba, Constanta ,Rosu Anton , Bistrita, Kiss Sandor, Lugoj, Octavian Sarafolean, Sannicolaul Mare , Radu Catalin , Bucuresti ,a inclinat balanta , ducand astfel la esuarea tentativei de masluire a lucrarilor adunarii.



Dupa aprobarea in unanimitate a noii ordini de zi si analiza activitatilor desfasurate de Consiliul Director al UGCPPAMR, lucrarile adunarii s-au desfasurat pe sectiuni, in comisiile de specialitate. In acest cadru, reprezentantii asociatiilor si cluburilor membre au analizat activitatea depusa de conducerile comisiilor respective ,iar unde a fost cazul au votat schimbarea celor care nu le-au confirmat increderea la momentul investirii.

In cadrul lucrarilor in plen, adunarea Generala a UGCPPAMR a validat modificarile survenite in structura de conducere a comisiilor de specialitate , completand in acelasi timp si functiile devenite vacante din varii motive.

In Consiliul Director al uniunii au fost alesi si validati: Rosu Anton - Bistrita, vicepresedinte, Mot Dorin-Sannicolaul Mare ,trezorier ,Tantareanu Mihai- Sighisoara , presedinte comisia Gaini de rasa ,Radu Catalin-Bucuresti, presedinte comisia Porumbei de rasa, Stanciu Alexandru- Floresti (Cluj), presedinte comisia Iepuri de rasa si Romeo Condriuc-Iasi, presedinte comisia de Pasari exotice.

Pentru meritele in consolidarea activitatii uniunii si verticalitatea dovedita in cursul anilor , Piussi Torino , presedintele clubului "DACIA" Bucuresti a fost cooptat in Comisia de etica , alaturi de aradeanul Moru Codrin.

Cu acest prilej, Adunarea Generala a UGCPPAMR a nominalizat si reprezentantii Romaniei la lucrarile ENTENTE EUROPEENNE care se vor desfasura in perioada 29-31 mai la Sarajevo . Romanii, Grun Ernestin, Tantareanu Mihai ,Piussi Torino si Condriuc Romeo vor fi cei care urmeaza sa pledeze pentru primirea in structura europeana a sectiilor de gaini de rasa si pasari exotice si a stabilit LUGOJ -ul , drept gazda expozitiei nationale din 2015 .

Ca un fapt mai putin obisnuit , dar des practicat in Romania, printre cei care au votat impotriva alegerii bistriteanului Rosu Anton ca vicepresedinte al UGCPPAMR ,au fost tocmai BISTRITENII din asociatia partenera in muribunda Federatie " Petru Rares " Bistrita, care , trebuie recunoscut, in mod democratic si-au exprimat votul impotriva alegerii celui care este inca de drept vicepresedinte in amintita federatie, optand in cazul respectiv pentru o persoana de peste Carpati.. Voturile celor peste 700 de membri s-au impartit la trei candidati, bistriteanul nostru obtinand peste 400 de voturi .

Au fost si demisii "de onoare "care au dat de banuit. Astfel la schimbarea presedintelui comisiei de Porumbei de rasa, legatura lui ombilicala nevazuta, presedintele comisiei de standardizare si-a dat la randu-i demisia. Potrivit unor surse bine documentate , persoana in cauza era oricum pe "faras ".

Concluzia generala dupa activitatea de la Brasov se inscrie pe linia generala a idealurilor firesti , umane ,spre mai bine si progres . S-a dovedit daca mai era cazul ca acolo unde vrei sa faci treaba se poate face cu ajutorul tuturor, sau "unde-s multi, puterea creste".

De asemenea s-a dovedit ca "penalii "NU au ce cauta printre noi , mai ales in zona decizionala. Cum sa ascult eu de "un sef " , dovedit cu acte in regula ca fiind un delapidator . NU intotdeauna gura mare are si castig de cauza .

Se impune reverificarea membrilor asociatiilor , in asa fel ca cei care au intrat sub incidenta legii sa NU aiba ce cauta printre oamenii care fac din pasiunea lor fata de necuvantatoare un adevarat modus vivendi . Asteptam in acelasi timp din partea dlui secretar Olteanu Fl. un raspuns oficial vis a vis de existenta rasei iepurelui Urias de Transilvania . Daca nu il are, il poate studia din procesul verbal al comisiei pentru Iepuri de rasa , proces verbal intocmit de dumnealui si pe care l-am postat in prezentul articol de presa. HOBBY-ul NU TREBUIE SA SE TRANSFORME IN AFACERE ,,,!!!!!!



St. Pastor ,

membru ACAS "Heniu " Bistrita,

delegat la Adunarea Generala.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu