luni, 21 iunie 2010

Ioan Oltean - seful din umbra a romanilor sau Oltean - Romania 3 la 0.


          Toti oamenii care au o cultura generala de la medie in sus stiu cu siguranta ca persoanele care conduc lumea, la vedere, in public, sunt doar niste exponenti mai mult sau mai putin importanti in ierarhia adevarata a puterii mondiale sau nationale. De la aceasta regula nu face exceptie nici Romania de dupa 1989 cand diversi lideri erau si sunt exponentii si cateodata marionetele unor oameni puternici din umbra sau din esaloanele inferioare.
Tot de la aceasta regula nu s-au abatut Ion Iliescu, Emil Constantinescu sau Traian Basescu, presedinti ai Romaniei pusi in fruntea tarii de grupuri de interese interne sau externe, de oameni puternici la figurat, exponenti ai unor grupuri politice, economice, financiare, militare, secrete sau de alta natura.
Dar sa revenim la deputatul de B.N. Ioan Oltean, presedintele judetean si vicepresedintele national al Partidului Democrat Liberal. De asemenea Ioan Oltean este si vicepresedintele Camerei Deputatilor, omul care a trebuit ,,sa inghita broasca,, PSD-ista in guvernarea PDL-PSD din 2009 si omul care transmite de la Bistrita mesaje nationale care de obicei se pun in practica, fie ca privesc politica guvernului Boc, fie ca prevad activitati parlamentar-legislative fie au legatura cu deciziile importante pentru soarta natiunii romane. Cine vrea sa afle cine este Ioan Oltean poate intra pe site-ul Camerei Deputatiilor sa ii cunoasca activitatea laborioasa, CV-ul, averea imensa si alte date referitoare la acest important si interesant personaj politic. Eu insist doar asupra altui aspect: puterea lui adevarata sau ascunsa.
Cine il stie pe Ioan Oltean recunoste un lucru si anume ca ,,mustati,, asa cum il alinta presa locala, e un om care face si desface multe, stie multe, si ii reusesc foarte multe. Si pana acum din reusite 3 trebuie obligatoriu consemnate.
Ioan Oltean a fost primul deputat si lider din fostul PD care in 2000 a cerut ,,debarcarea,, din functia de presedinte a P.D. a lui Petre Roman . Tot Ioan Oltean a fost cel care l-a propus pe Traian Basescu la functia de presedinte al PD, chiar la o intrunire de la Bistrita, (mai am inregistrarea oficiala a declaratilor, pusa bine la pastrare) iar cu ajutorul filialelor din Transilvania a reusit chiar sa il faca presedintelele celor din P.D .pe Traian Basescu - ministrul transporturilor pe atunci. Deci 1 la 0 pentru Ioan Oltean.
 Dupa aceasta victorie Ioan Oltean nu s-a culcat pe lauri si l-a gasit la Cluj-Napoca pe profesorul Boc si l-a facut presedinte la P.D. Cluj,  iar dupa alte lupte seculare si plecarea lui Basescu de la Primaria Capitalei, l-a facut si presedintele national al P.D. Deci 2 la 0 pentru Ioan Oltean.
Si acum urmeaza ultima lovitura data pe piata puterii de Ioan Oltean . Presa locala si bistritenii l-au cunoscut destul de bine pe avocatul Augustin  Zegrean dar putini credeau ca poate ajunge parlamentar. Si a ajuns. Dupa aceea putini puteau anticipa lovitura de ,,maestru,, a lui Oltean cand l-a propus, promovat si sustinut pe Zegrean pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala. Dar cel mai greu de anticipat a fost ultima miscare a lui Oltean, care a reusit sa il impuna pe ,,tanarul,, judecator de la C.C. Augustin  Zegrean pentru postul de presedinte al Curtii Constitutionale. Deci Ioan Oltean 3 la 0.
Acestea sunt doar cele mai tari ,,goluri,, date de Ioan Oltean, care ,,are la mana lui,, cei mai importanti 3 oficiali din statul roman: presedintele, premierul si presedintele C.C. De restul oamenilor din mana lui Oltean nu ne mai ocupam, consilieri locali si judeteni, directori la deconcentrate si sefi de institutii militarizate, prefecti, presedinti de CJ, secretari de stat, ministri, sefi de comisii parlamentare si agentii nationale si multi altii, pentru ca sunt prea multi la fiecare categorie.
 Concluzia e clara, deputatul bistritean, nascut in Valea Ungurasului- judetul Cluj, Ioan Oltean ,,e tare,, dar pana anul trecut de cand cu finantarile venite prin Consiliul Judetean nu prea s-a vazut un rezultat pozitiv pentru Bistrita Nasaud. Asteptam acum, cand are trei asi in maneca sa vedem ceva mai mult si pentru BN dar mai ales pentru Romania care se afla pe o panta descendenta din punct de vedere economic, dar tare mi-e teama ca ,,mustati,, nu va reusi sa le dea paine romanilor, ca de restul nu mai e nevoie, circ avem de la ,,oamenii lui,,. Poate o sa il lase sa faca treaba sefii lui, oricare ar fi ei,  pentru ca stim ca ,,fiecare fin are un nas, iar nasul isi are nasul,, iar Ioan Oltean este doar ,,un fin,, puternic momentan. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu