sâmbătă, 9 iunie 2012

De ce NU ma duc la vot si NU trebuie sa mergeti la vot! Votul tau chiar NU conteaza.

Fosta guvernare PDL-UDMR-UNPR si minoritatile, cu acordul tacit al USL, au modificat Legea pentru alegerile locale, astfel ca poate ajunge un primar din primul tur cu un minim de voturi, 15-20 la suta din totalul alegatorilor prezenti la vot chiar daca prezenta la urne va fi redusa. Sondajele reale dau maxim 50 la suta prezenta la vot la alegerile localele din 10 iunie 2012.
Acest sistem cu alegerea primarilor si a presedintilor de Consiliu Judetean (C.J.) din primul tur avantajeaza clar partidele mari, cu multi membri si simpatizanti (platiti in timp cu bani multi si functii) sau partidul cu membrii cei mai supusi (UDMR). Prima sansa o au USL si PDL, sau invers, dar si candidatii sustinuti de acestia indirect prin partide fantoma mici (majoritatea infiintate de PDL-Traian Basescu sau oamenii din PSD si Ion Iliescu) care dau candidatatii la primarie acolo unde actualii primari sau presedinti de C.J. sunt compromisi  prin acte de natura penala, imorale sau condamnabile public. In  mod practic in aproape toate localitatiile din tara doar USL si PDL au o sansa reala la un post de primar. Exceptia este in unele orase si comune cu minoritate maghiara unde aceasta, cu acceptul FSN - PDL,PSD,PNL UDMR, vor scoate un primar maghiar, deoarece celelalte partide vor da foarte multi candidati, inclusiv partidele mici create cu scop electoral, cu menirea clara ca voturile sa fie cat mai dispersate intre candidati iar UDMR (nu il confundati cu maghiarii) sa isi impuna omul in functia de primar si/sau  presedinte de C.J. cu voturi minime (15-20 la suta).
Sistemul nou avantajeaza clar si primarii si presedintii C.J. in functie care au la dispozitie intregul aparat administativ si logistic din subordine precum si resurse financiare foarte mari, aici fiind iar favorizati cei din PDL si USL.  


Astfel a murit democratia electorala, in care conteaza votul a 50 plus unu din alegatori. Cetateanul cu drept de vot nu mai are posibilitatea practica sa aleaga un om corect, cinstit, competent si onest deoarece acesti candidati nu au acces la alegatori ca si un candidat de la un partid mare, si nici nu au resurse financiare si materiale pentru a face o campanie la locale prin mass-media, emisiuni, articole platite, etc, sau prin impartirea de materiale electorale, care in mod normal la un oras mediu din Romania costa mai multe miliarde de lei vechi.
Oricum majoritatea organelor de presa mari din Romania sunt controlate sau sunt infiintate de membrii USL sau PDL asa ca cele doua mari grupari politice fratesti (provenite din FSN-Ion Iliescu) controleaza practic piata media din tara. Unde nu pot controla in totalitate, politicienii platesc regeste pe unii jurnalisti corupti si mercenari care sunt capabili sa ii laude si pe cei mai mari criminali si tradatori.  (singura sursa inca necontrolata total este internetul dar si acolo s-a trecut la intoxicarea alegatorilor prin infiintarea de ziare online de partid, mascate, care ii deruteaza pe alegatori si care deviaza atentia de la stirile corecte de pe net, postate de ziarele impartiale sau independente)

In aceste conditii nu mai are rost sa merg sau sa mergem la vot.  Imi exercit dreptul, inca legal de a ma abtine, de a nu merge la vot, (pe langa dreptul de a vota cu DA sau NU). Sigur ma voi abtine, adica NU voi merge la vot in 10 iunie.

Inca un motiv este acela ca mi-a fost anulat dreptul legal si democratic de-a scoate prin vot din viata politica politicieni mafioti si corupti sustinuti de partide provenite din FSN care au dus la dezastrul din ultimii 22 de ani - partide care au mimat democratia si puterea data cetatenilor de vot, prin aliante succesive doar in interiorul FSN - PSD-PDL-PNL-UDMR si a formatiunilor satelit (FSN=primul partid de tip neostalinist de dupa 1989 creat de Ion Iliescu).

Stiind ca doar unul dintre candidatii USL - PDL si pe alocuri UDMR au sanse reale in acest sistem electoral mafiot la un post de primar sau presedinte de C.J., si cum stiu ca aceste partide sunt singurele vinovate de dezastrul national actual, nu am nici un motiv sa ii votez si astfel voi recurge la dreptul meu, inca legal, de-a ma abtine, de a nu merge la vot.



Mai mult, USL prin omul de casa a lui Ion Iliescu si Adrian Nastase - Victor Ponta a eliminat din Legea Electorala pragul electoral de 5 la suta astfel ca toate partidele sau asociatiile extremiste si separatiste maghiare vor intra in Parlament la toamna.
Tot USL prin Victor Ponta a schimbat legea prin faptul ca parlamentarul se va alege intr-un singur tur indiferent cate voturi are, poate chiar si 10 la suta din totalul alegatorilor prezenti la urne, care poate fi de doar 40 la suta din cei cu drept de vot.
Tot USL a dat UDMR-ului dreptul, (cica teoretic la toti minoritarii), care au obtinut 6 la suta (???) din voturi pe o circumscriptie, dreptul la un parlamentar. Pai de ce nu la 50 plus unul, cum este legal si democratic? De ce la doar 6 la suta?  

E clar, e sfarsitul democratiei de tip mafiot din Romania si inceputul dictaturii oligarhice de tip stalinist-sovietic, dupa modelul celui care a preluat puterea in 1989, adica omul KGB-ului  - Ion Iliescu.

Si atunci de ce sa ma duc la vot, cand tot ei castiga, cand tot ei isi pun oamenii si tot ei cei din FSN fac ce vor cu aceasta tara, in lupta lor spre dezastrul final.
Macar sa am constiinta curata ca nu i-am ajutat si eu cu votul meu in demersul lor banditesc.

Nu ma duc la vot si ii indemn si pe ceilati oameni decenti, cinstiti, patrioti, corecti si onesti, (adica cei 50 la suta din cetatenii cu drept de vot care au declarat ca nu vor participa la alegeri sau inca nu stiu cu cine sa voteze), sa nu mearga la vot.

Solutia de a vota in alb sau de-a aplica mai multe stampile pe buletinul de votare nu e buna deoarece ridica numarul participantilor la vot iar viitorii primari si presedinti de C.J. se vor lauda ca au fost alesi democratic, deoarece prezenta la vot a fost mare.

 Deci singura solutie de boicot si de protest impotriva actualei mafii politice FSN e neprezentarea la vot, e singura sanctiune pe care o mai poti aplica democratic ca si cetetean coruptilor din clasa politica actuala.
Nu uitati ce a spus dictatorul Stalin - idolul si tatucul lui Ion Iliescu si a conducerii FSN- "nu conteaza cine voteaza (cetatenii-poporul), conteaza cine numara voturile.(adica ei-mafia politica FSN)  




Marius Chiuzan.





P.S.  - acest material nu se adreseaza membrilor din conducerea FSN - PDL, PSD, PNL, UDMR sau ultrasilor, profitorilor si spalatilor pe creier din aceste partide care nu mai accepta argumente si parari democratice.

Alo KGB !  Duminica 10 iunie 2012 - in ziua alegerilor, de la ora 09.00 din fatza Centrului Cultural Municipal Bistrita  merg cu cativa zeci de prieteni intr-o plimbare cu bicicleta prin judet, in special pe DN 17, daca vreti va dau si traseu precis  pentru a putea realiza "un accident" - o usa in fata, un T.I.R. , ceva.....stiti voi mai bine, ca acum un an nu v-a reusit, mi-am fracturat doar cotul la faza cu usa de masina pe str. Sincai.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu