miercuri, 4 august 2010

Fără bărci cu motor pe lacul Colibiţa!

            Jandarmii montani din Piatra Fântânele contribuie la protejarea lacului Colibiţa alături de specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa Năsăud în acţiunile specifice pe această linie.
Având în vedere faptul că ne aflăm în plin sezon estival, iar turiştii vin mai des în zona lacului, încă de săptămâna trecută au avut loc acţiuni comune cu reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa Năsăud privind respectarea legii apelor, (Legea 107 din 1996, actualizată).

 Conform legii, „circulaţia pe cursurile de apă, lacuri naturale sau pe mare, cu bărci de agrement fãrã motor, se efectueazã liber, cu respectarea drepturilor riveranilor şi reglementãrilor legale". De asemenea pe malurile apelor aparţinînd domeniului public, dacã nu sunt impuse restricţii, orice persoană fizică are dreptul de acces liber, pe propria rãspundere, pentru plimbare sau recreere, fãrã a produce prejudicii apelor, albiilor, malurilor şi riveranilor.
            Acţiunile de depistare a celor care intenţionează să încalce legea, privind folosirea  luciului apei lacului Colibiţa, vor continua pe toată perioada verii, jandarmii montani din Piatra Fântânele sprijinindu-i activ pe specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, la fiecare acţiune specifică organizată în zonă.
  
    Ofiţer specialist informare şi relaţii publice
 Lt.  Georgeta CĂŞVAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu