luni, 9 august 2010

Jandarmii, în sprijinul cetăţenilor chiar şi în timpul liber!

            La acesta sfârşit de săptămână, un jandarm, aflat în timpul liber a ţinut să ajute un turist care în timp ce se afla într-o excursie pe munte, a suferit un preinfarct.
Fiind iubitor al muntelui, plutonierul major Vasile Larionesi, se afla într-o excursie în zona cunoscută sub numele Cascada Cailor. La un moment dat, în apropiere a zărit trei persoane, din care una se afla întinsă la pământ. Ulterior a realizat că bărbatul suferise un preinfarct, iar soţia şi fiul său îi acordaseră primul ajutor, dar nu ştiau la cine să apeleze pentru a-l transporta pe bărbat la o cale de acces, unde ar fi putut sosi ambulanţa.
Jandarmul ştia că în locul în care aceştia se aflau, cel mai rapid ar fi putut ajunge acolo salvamontiştii din Borşa. Ca urmare a sunat la Serviciul Salvamont Borşa, indicându-le exact locul în care se aflau, acesta cunoscând bine zona care pentru timişoreni era abia acum descoperită.
La faţa locului au sosit salvamontiştii, care l-au transportat pe bărbat în siguranţă până la locul în care a putut ajunge ambulanţa.
Informaţii de background
Tiberiu Mihai F. are 56 de ani, este din Timişoara şi se afla cu familia pentru câteva zile la munte.
Plutonierul major Vasile Larionesi, este angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud şi este încadrat la Secţia de Jandarmi Staţiune Balneară Sângeorz-Băi.
           
            Misiuni ale şi rezultate la sfârşit de săptămână
Jandarmii au aplicat la acest sfârşit de săptămână mai multe sancţiuni atât pe linia nerespectării regulilor de convieţuire socială şi linişte publică, cât şi pe linia încălcării drepturilor consumatorilor în piaţa din localitate. Totalul amenzilor se ridică la 14.600 lei şi 28 de avertismente scrise.
Principalele abateri sancţionate în municipiu şi judeţ, au fost legate de consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public neamenajat, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, cersetorie şi comercializarea unor mărfuri sau produse fără a avea afişat preţul, conform legii sau fără a deţine acte de provenienţă pentru acestea.
Scandal în faţa Trezoreriei din Sângeorz-Băi
            Duminică seara în faţa Trezoreriei din oraş, pe scările insittuţiei, un bărbat de 23 de ani a început să profereze expresii şi cuvinte jignitoare deranjând cetăţenii şi turiştii aflaţi în zonă. Când jandarmul aflat în serviciul de pază la această instituţie, i-a atras atenţia despre acest lucru, cel în cauză a devenit recalcitrant, ba mai mult a adus atingere demnităţii statului, prin cuvintele şi expresiile folosite, ca urmare a fost sancţionat cu o amendă de 500 de lei, conform prevederilor legale în vigoare.

            Acţiune punctuală în piaţă
            Tot la acest sfârşit de săptămână jandarmii postului din Sângeorz-Băi, au executat şi o acţiune specifică pe linia respectării prevederilor legii 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în piaţa din localitate. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 1.500 de lei şi 5 avertismente scrise.
           

    Ofiţer specialist informare şi relaţii publice

                                                                  Lt.
                                                                        Georgeta CĂŞVAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu