marți, 10 august 2010

SCRISOARE DESCHISĂ pe tema întâlnirii la nivel înalt a Naţiunilor Unite privind Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului .

                                                                  
 Către
Preşedintele României,
Preşedintele Senatului,
Preşedintele Camerei Deputaţilor,
Primul ministru al României,
Ministrul Afacerilor Externe,
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului,
Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale,
                    Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” atribuie o mare importanţă rezultatului Întâlnirii Adunării Generale a ONU programată să aibă loc la New York între 20 şi 22 septembrie 2010. Având în vedere că această reuniune a Adunarii Generale va marca cei cinci ani rămaşi până la termenul-limită din 2015 pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM) credem că Documentul rezultat - a cărui adoptare la aceasta întâlnire la nivel înalt este negociată de statele membre - ar trebui să determine toate guvernele să se angajeze ferm ca, potrivit recomandării Secretarului General al ONU, promisiunile de reducere semnificativă a saraciei, foametei, şomajului şi sub-ocupării, de promovare a accesului la educaţie, sănătate şi protecţie socială pentru multe persoane din ţările în curs de dezvoltare precum şi de stopare a tendinţelor actuale de degradare a climei, până în anul 2015, să fie respectate.


Ataşăm Declaraţia Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (CSI), al cărei membru suntem, referitoare la aceasta Intâlnire la nivel înalt, declaraţie pe care o susţinem în totalitate. Documentul prezintă un set de Recomandări cheie care constituie Un plan revoluţionar pentru accelerarea evoluţiei către îndeplinirea ODM până în 2015”.

Recomandările sunt sintetizate în sumarul pe care îl ataşăm de asemenea. Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” vă solicită să examinaţi cu atenţie aceste Recomăndari, pe măsura ce negociatorii se angajează în procesul de finalizare a Documentului de rezultat al Intâlnirii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU.




Vă cerem să sprijiniţi propunerile noastre pentru adoptarea unei noi abordări de politică în Documentul de rezultat, care să se concentreze pe măsuri pentru o creştere echitabilă, redistributivă, condusă de cerere şi care acordă prioritate deplinei angajări productive şi muncii decente, ca şi nivelului minim universal de protecţie socială.

Vă solicităm ca dumneavoastră să sprijiniţi includerea Pactului global privind locurile de muncă elaborat de OIM printre politicile cadru pentru îndeplinirea ODM destinate eradicării sărăciei ca un punct de plecare indispensabil pentru atingerea tuturor acestor obiective.
Vă cerem mai ales să sprijiniţi masurile pentru finanţarea constantă şi predictibilă a ODM şi să vă angajaţi la aceasta, inclusiv prin instituirea unui Impozit pe Tranzacţiile Financiare (ITF).

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” vă solicită să tineţi pe deplin seama de aceste recomăndari în cursul negocierilor pe care le purtaţi pentru elaborarea Documentului final al întâlnirii la nivel înalt. Sperăm că sunteţi de acord în privinţa importanţei lor, drept pentru care aşteptăm să primim răspunsul dumneavoastră în această privinţă.
   
Cu stimă,
 Bogdan Iuliu HOSSU
Preşedinte CNS „Cartel ALFA”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu