vineri, 6 august 2010

Scrisoare deschisa domnului Liviu Rusu.

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT Organizaţia Judeţeană  Bistriţa-Năsăud      Str. Gheorghe Şincai, Nr.3-5Tel: 0263.233.223     Fax: 0263.233.223

           Scrisoare deschisa domnului Liviu Rusu

                 Institutia pe care vremelnic domnia voastra o conduce are menirea de a stimula, impulsiona si sprijini investitiile  majore de care acest judet are atata nevoie, fie ca discutam de fonduri guvernamentale sau europene. Opacitatea si lipsa de transparenta a Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, sub mandatul dumneavostra este dovedit din plin de faptul ca o adresa oficiala a CNADR, in care se discuta de o finantare aprobata de aproape 174 milioane de euro pentru judetul nostru nici macar nu a fost facuta publica sau nu a fost luata in discutia plenului consiliului, fiind tratata asa cum sunt tratate majoritatea problemelor de care ar trebui sa se ocupe aceasta institutie, cu nepasare, fiind pasata la un director din institutie care nici macar habar nu are de adresa, fiind in concediu.

              Din pacate, Consiliul Judetean trateaza interesele judetului in functie de propriile dumneavoastra interese, dezinteresul pe care il dovediti punand in pericol cea mai mare suma pe care judetul nostru ar putea sa o primeasca in intreaga sa istorie. Domnule presedinte, astazi este termenul limita dat de catre CNADR pentru emiterea unui nou certificat de urbanism pentru centura Bistritei, iar daca nu stiti, in Ministerul Transporturilor sunt colegii dumneavoastra de partid, in frunte cu Radu Berceanu, care v-a atras atentia ca retragerea primului certificat de urbanism pentru centura sud este ilegala. Adresa pe care domnia voastra ati primit-o, ma rog, mult spus pentru ca suntem convinsi ca nici macar nu ati vazut-o, fiind plecat pe teren, contine elemente extrem de clare, mai precis se mentioneaza ca singura varianta agreata de minister este varianta sud, care are aprobata finantare, iar jocul de glezne pe care l-ati facut in trecut,ajutat cu brio de consilierii locali PDL si PNL din Consiliul Municipal Bistrita, pun in pericol aceasta finantare, orice alta varianta fiind exclusa de catre reprezentantii ministerului.
            Credem ca nu este lipsit de interes pentru toti locuitorii Bistritei sa afle ca o asemenea investitie a fost obstructionata sistematic de consilierii Gheorghe Tuta, PDL, si Laurentiu Dan Molnar,PNL,  cei doi avand proprietati pe traseul centurii sud, interesul lor personal fiind mai important decat dezvoltarea municipiului Bistrita. Despre lucrurile de bun simt, cum ar fi tratatarea cu seriozitate a acestei situatii cred ca nu mai are sens sa povestim,pentru ca ne dovediti ca nu avem in dumneavoastra un partener de dialog.
          Va cerem sa va asumati public, domnule presedinte, eliberarea unui nou certificat de urbanism pentru proiectul centurii de sud, sau pierderea acestei finantari, repetam, de 174 milioane de euro, lasand ca talentul dumneavoastra oratoric sa explice locuitorilor Bistritei cum a fost dezvoltarea orasului in pixul dumneavoastra si ati spus nu. 

Biroul de presa PSD BN 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu