sâmbătă, 10 iulie 2010

394 de dosare privind venitul minim garantat au fost suspendate.


          Astăzi, 9 iulie a.c. , comisia formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului judeţul Bistriţa-Năsăud şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud, a încheiat activitatea de control, în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, la primăriile din judeţul nostru.
          S-au desfăşurat activităţi de control într-un număr de 23 de unităţi administrativ-teritoriale, la unele dintre ele găsindu-se nereguli în modul de întocmire al dosarelor de acordare a ajutoarelor sociale.
          Cele mai multe nereguli au fost găsite în comunele Dumitra, Ilva Mare, Salva şi Prundu Bîrgăului, unde, în urma controlului, comisia a dispus suspendarea plăţii tuturor dosarelor aflate în plată pentru luna iulie 2010 şi până la eliminarea neregulilor.
          Astfel, din 1911 dosare aflate în plată, comisia a verificat prin sondaj un număr de 429 de dosare, dispunând suspendarea a 394 de dosare şi întocmind avertismente pentru 5 primari, respectiv cei ai comunelor Zagra, Dumitra, Ilva Mare, Salva şi Prundu Bîrgăului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu