marți, 20 iulie 2010

,,O clasa divizata,, sau cel mai socant experiment pe probleme de discriminare, de orice gen, intitulat ,,Blue eyes , brown eyes”..


 Va invit sa vedeti un film foarte dur, socant, dezumanizant, prezentat si dezbatut la facultatiile de filozofie, jurnalism, psihologie, pedagogie, sociologie, politie si drept, care sta la baza cursurilor umaniste, democratice si pentru apararea drepturilor omului.   Filmul este si o dovada a modului in care se poate experimenta manipularea sau persuasiunea pe grupuri mici sau mai mari si chiar pe etnii si natiuni.
Acesta face parte si din materiale propuse pentru studiu de catre Consiliul National pentru Combatere Discriminarii.(CNCD).
 Experimentul e foarte elocvent si pentru modul de folosire si manipulare a maselor in interes politic, economic si ca arma in razboaiele moderne, psihologice, neconventionale, de care nici Romania nu a fost ferita in ultimii 20 de ani.











Si cateva referinte interesante la acest film si experiment:

http://www.scientia.ro/homo-humanus/52-psihologie-experimente-cu-oameni/339-experimentul-jane-elliott-ochi-albastri-ochi-caprui.html

http://dinnka89.wordpress.com/2009/03/14/clasa-divizata-societate-etichetata/

Un comentariu:

  1. Va rog, partea I nu mai este. Este posibil sa o postati?
    Multumesc!
    Liana Popa

    RăspundețiȘtergere