miercuri, 28 iulie 2010

Sarpele a iesit la drum

    In urma cu citeva saptamani in Parlamentul Europei si-a facut intrarea pe un post de vicepresedinte,virful de lance al iredentismului sovin revansard unguresc,nimeni altul decit, fariseul in sutana, imoralul declarat de sotie,Tokes Ladislau alias Laszlo.In preziua acestei nefericite alegeri,un exemplar “rar” al politicii romanesti,ochelaristul Cristian Preda, saluta cu surle si trimbite aceasta posibila nominalizare si vorbea despre europenismul ungurului in defavoarea “extremistilor xenofobi”Vadim,Funar si Becali.
Insista nefericitul personaj pe aceasta tripleta si a nominalizat-o de vreo cinci ori in interviul dat si accentua cu o rautate patologica,ce o mai are doar alt amarit politic,anume Theodor Stolojan.Cind vorbim de patima rautatii ,trebuie amintit linga cei doi de mai sus si fostul taranist Dejeu.La nici un cetatean al Romaniei nu gasesti mai multa rautate in glas ca la acesti trei.Istoria ne da noua dreptate.PDL-ul in cirdasie cu UDMR,la comanda lui Traian Basescu,l-au trimis in Parlamentul Europei pe sovinul Tokes.Se stia prea bine de ideile si discursurile iredentiste ale acestuia,ba chiar si dorinta arzatoare a lui de a dezbina si sfisia tara.Si iata ca dupa o decizie controversata a Curtii de Justitie de la Haga,nefericitul personaj,stind la panda precum viperele,a si sarit la gitul firav al independentei Romaniei.Ultimul sau discurs,se constitue ca un atentat la siguranta nationala si o tentativa de rascoala,ce trebuie urgent sanctionata de Procurorul General al Romaniei.Ce nu cunoaste,sau se face ca nu stie acest personaj e Constituta Romaniei,care nu-i da dreptul sa faca asemenea declaratii.Iata ce zicea Constitutia: “Statul roman-ARTICOLUL 1
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. (2) Forma de guvernământ a statului român este republica. (3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate. (4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale. (5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.
 Suveranitatea - ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum. (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.
  Teritoriul -   ARTICOLUL 3
(1) Teritoriul României este inalienabil. (2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional. (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii. (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.
  Unitatea poporului şi egalitatea între cetăţeni-ARTICOLUL 4
(1) Statul are ca fundament unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor săi. (2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială.”
Daca ar respecta tara ce l-a trimis in acest maret forum,ar sti si ce spune Constitutia acesteia:” Egalitatea în drepturi-ARTICOLUL 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. (2) Nimeni nu este mai presus de lege. (3) Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.” Si pentru ca omul vrea neaparat razboi civil.sau lovitura de stat,o rugam pe doamna Laura Codruta Kovesi sa aplice Legea Penala pentru incalcarea urmatoarelor articole ale Constitutiei”
Libertatea de exprimare-ARTICOLUL 30
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile….(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri. “Iata destule considerente pentru care acest personaj sinistru ar trebui depus de urgenta intr-un penitenciar de maxima siguranta,pentru linistea UDMR-ului mai intai si apoi a tuturor romanilor.
  
27.07.2010                Pr.Ioan Aurel Rus-Bistrita Nasaud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu