vineri, 16 iulie 2010

PCM să se ducă să regionalizeze Ungaria, nu România.


Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: PCM să se ducă să regionalizeze Ungaria, nu România.
Propunerea vicepreşedintelui Partidului Civic Maghiar, Kiss Istvan, de a regionaliza România pe criterii istorice, ceea ce înseamnă etnice în cazul acestui partid, trebuie aplicată mai întâi în Ungaria. După ce vom vedea că planul are succes acolo, vom vedea dacă ne interesează şi în România. Până acum, aleşii locali ai PCM nu au dovedit că sunt mari gospodari, după cum arată localităţile pe care le conduc, aşa că nu vedem ce bine le-ar aduce locuitorilor de acolo această regionalizare.

Deocamdată, aleşii locali din PCM s-au remarcat numai prin renunţarea la drapelul României de pe sediile primăriilor, la stema ţării de pe actele oficiale şi la folosirea limbii române în administraţie, precum şi prin tot felul de propuneri anti-româneşti care încalcă Legea fundamentală a ţării, Constituţia.
         
          După cum era de aşteptat după vizita vicepremierului Ungariei la Bucureşti, vocile extremiştilor maghiari din România au început să agite şi mai tare apele autonomiei şi regionalizării. UDMR se va alătura şi el acestui demers susţinut şi de Laszlo Tokes, ajutat de PDL să ajungă vicepreşedinte al Parlamentului European, iar autorităţile române se vor trezi cu o problemă pe care nu vor şti să o gestioneze pentru că nu i-au pus capăt la timp.

          Biroul de presă P.C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu