miercuri, 14 iulie 2010

A lovit un motociclist pentru că nu a acordat prioritate.


      La data de 12.07.2010, ora 12,45, la intersecţia străzii g-ral Grigore Bălan cu strada Ştefan cel Mare din municipiul Bistriţa,  JELU N., de 52 ani, din Şanţ, în timp ce conducea un autoturism pe banda a doua a străzii g-ral Grigore Bălan, în direcţia de deplasare spre strada Ştefan cel Mare nu a acordat prioritate de trecere în intersecţie la efectuarea virajului spre stânga, unei motociclete care circula din sens opus condusă de Paul R., de 19 ani, din Bistriţa fiind colizionat în partea dreaptă faţă a autoturismului.       
Din accident a rezultat rănirea  conducătorului motocicletei  care a fost transportat la Spitalul Judeţean Bistriţa - Năsăud unde i s-a stabilit diagnosticul: ,,TCCA, comoţie cerebrală, contuzie coloană cervicală, contuzie toraco-abdominală, contuzie bazin, escoriaţii flanc stâng şi genunchi stâng”, fiind internat în cadrul Secţiei Chirurgie.
Conducătorii autovehiculelor au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ la ambii şi li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma accidentului au rezultat avarii la ambele autovehicule în valoare de aproximativ 2000lei.

         Prinşi de poliţişti în timp ce sustrăgeau o sobă de teracotă
         La data de 12.07.2010, ora 03.30, poliţiştii Biroului de Ordine Publică în mediul Urban, în timp ce desfăşurau acţiuni de patrulare, au prins în flagrant pe  Iacob M., de 43 ani,  din Bistriţa şi  Alexandru M., de 39 ani,  din Miceştii de Cîmpie  în timp ce sustrăgeau o sobă de teracotă dintr-o fabrică din municipiu.
      Pe numele celor doi făptuitori  s-au întocmit dosare penale, iar prejudiciul în valoare de 700 lei a fost recuperat în totalitate.
     
 


  A luat foc maşina pe care o conducea
 În 13.07.2010, ora 00.15 pe DJ 173 la intrarea în localitatea Posmuş, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Poliţiei ordine Publică în mediul Rural Bistriţa a  găsit un autoturism în flăcări.
  În urma investigaţiilor efectuate a fost identificat conducătorul auto (ce nu a fost găsit la faţa locului de echipajul de poliţie) în persoana lui ALEXANDRU P., de 42 ani, din comuna Mărişelu, sat Bârla .  Acesta a condus autoturismul marca Ford Escort, pe care erau aplicate plăcuţe cu numere provizorii,  pe DJ 173 până la intrarea în localitatea Posmuş, când în urma unor defecţiuni tehnice autoturismul a luat foc arzând în proporţie de 90%. În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat că persoana care a condus autoturismul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule,  iar numerele provizorii ale autoturismului sunt expirate din data de 04.03.2010.
 Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,13 mg. alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
                                                              

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL I.P.J. B-N
Agent principal de poliţie
Claudia Adriana RĂDOI                                                            
 Telefon:0263203103; fax: 0263232062

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu