joi, 22 iulie 2010

Măsuri de restructurare a instituţiilor din subordinea Ministerului Sănătăţii


Guvernul a aprobat astăzi, la propunerea Ministerului Sănătăţii, două acte normative referitoare la restructurarea şi reorganizarea instituţiilor din subordinea acestei instituţii, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.Din cele 9 unităţi subordonate Ministerului Sănătăţii rămân 7 cu personalitate juridică, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la finalul şedinţei de Guvern.
Prima hotărâre se referă la organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), creat prin comasarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale. Această hotărâre stabileşte funcţiile şi atribuţiile acestei agenţii şi reduce funcţiile de conducere de la 5 la 3.
De asemenea, a fost redus numărul membrilor în consiliul de administraţie şi consiliul ştiinţific, şi s-a diminuat la 1% din salariul de bază al preşedintelui (ANMDM), cuantumul indemnizaţiei de şedinţă care se acordă acestora.
Centrul Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sănătăţii  a intrat, prin absorbţie, în Institutul Naţional de Sănătate Publică, potrivit unei alte Hotărâri de Guvern adoptate astăzi. De asemenea, au fost reduse, prin noile reglementări, 8 din cele 14 funcţii de conducere.
Ministrul Sănătăţii a precizat faptul că pe lângă cele două hotărâri de guvern adoptate în şedinţa de astăzi, precum şi hotărârea aprobată săptămâna trecută referitoare la reorganizarea Ministerului Sănătăţii, mai urmează să fie emise ordine de ministru. Primul ordin se referă la reorganizarea Direcţiei de Sănătate Publică, în sensul reducerii posturilor de conducere. În loc de 4 directori adjuncţi, vor rămâne 2 directori adjuncţi. Vor fi reduse 497 de posturi laDirecţia de Sănătate Publică, prin ordinul de ministru, act care vine în aplicarea legislaţiei adoptate de guvern, a declarat ministerul Sănătăţii. “Economiile care se fac  prin aceste restructurări, până la sfârşitul anului, la nivelul ministrului şi instituţiilor subordonate sunt de 7.708.000 lei” a declarat Cseke Attila.
De asemenea, ministrul Sănătăţii a precizat că procesul de descentralizare a spitalelor se apropie de final, fiind transferate 343 de spitale din cele 373, reprezentând  93%.  
 Biroul de presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu