vineri, 21 mai 2010

Din ciclul ,,Lacrimi, regrete si teatru gratis,, Declaratia deputatului Ioan Oltean

Declaratie deputat Ioan Oltean

Doresc să transmit pe această cale şi în mod special locuitorilor acestui judeţ faptul că le înteleg nemulţumirile şi problemele cu care se confruntă. Sunt şi voi fi alături de ei atât cât îmi stă în putinţă în calitatea mea de reprezentant al forului legislativ şi nu în cele din urmă ca OM. În toţi aceşti ani, de când sunt deputat al acestui judeţ am încercat să ajut oamenii care au călcat pragul biroului meu, şi nu au fost puţini.

Vreau să nu uităm că situaţia actuală nu este generată totalmente de Partidul Democrat Liberal şi de cei care se află la vârful acestui sistem. A existat o neputinţă în ultima periodă de redresare şi gestionare a multiplelor probleme cu care se confruntă Romania dar această neputinţă nu este rezultatul unei politici defectuoase dusă doar de către PDL. Este o mare dezinformare la nivel mediatic şi o luptă extrem de asiduă prin care unii doresc doar rezolvarea unor probleme de imagine a sistemelor pe care le conduc şi care să le aducă în final trofeul marii victorii pe care o aşteaptă de mult: dispariţia de pe eşichierul politic românesc a politicii de centru dreapta.
Oameni buni, orice pas înainte inseamnă sacrificiu şi o implicare directă a tuturor părţilor. Ani de zile la rând, celelate formaţiuni politice implicate in actul guvernării nu au comunicat toată realitatea. Lipsa de excelare a fostelor guvernări a fost ascunsă prin transmiterea unor rezultate cosmetizate, care de fapt nu au reflectat realitatea economică si socială a ţării. Cu siguranţă, inexistenţa unor planuri de acţiune care să conţină anticiparea unor trenduri economice şi să dezvolte politici în baza unor cercetări reale ale problematicilor cu care ne-am confruntat a acutizat starea României, si ne-a pozitionat unde suntem astăzi. Să ne amintim cine a guvernat in anul 2009-Numai PDL? În anul 2009 a guvernat PDL-PSD. Oare, domnilor lideri ai PSD, nu aţi avut o situaţie clară a ministerelor pe care le-aţi condus? Oare, PSD nu a avut şi are oameni infiltraţi peste tot în structurile de guvernământ de la nivel naţional şi local? De ce nu au avut curajul ,,să privească cu ochii deschişi” şi să trateze semnalmentele date de recesiunea economică. Politica este ARTA CONSENSULUI ŞI A COMPROMISULUI CONSTRUCTIV. Pentru binele acestei naţii trebuiau să se implice la modul direct, nu de pe margine şi doar cu scopul redresării capitalului de imagine vătămat pe care îl au.
Aseară la postul Realitatea au fost invitaţi d-l Ponta, d-l Antonescu şi d-l Johannis. Discursurile celor doi lideri, d-l Ponta şi a d-lui Antonescu sunt targetate doar pe proiectul comun de a crea pârghii care să acutizeze nemulţumirea oamenilor, prin aruncarea vinei totale asupra PDL. Proiectul Comun pe care îl flutură d-l Antonescu, trebuie să includă ca fiind primordial cetăţeanul, nu proiectul intereselor comune PNL-PSD.
Recâştigarea încrederii oamenilor şi redarea speranţei că totul va intra pe un făgaş normal este vital în acest moment.
Astăzi, toată Europa are probleme şi fiecare dintre aceste state resimte această recesiune economica în funcţie de gradul de dezvoltare pe care îl are.

Ioan Oltean
deputat PDL BN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu