miercuri, 26 mai 2010

Reducerea cu 15% a pensiilor nu este doar imorală, ci şi ilegală


*                Reducerea cu 15%  a pensiilor nu este doar imorală, ci şi ilegală

·        Pensia NU este un venit, ci o proprietate, iar statul atacă dreptul constituţional la proprietate. E ca şi cum statul ar încerca să ne ia o bucată de casă sau de maşină.
·        Constituţia garantează dreptul la proprietate.
·        Statul tratează pensia ca şi cum ar fi un venit! Pensia NU este un venit, ci o proprietate! Pensia e o proprietate pe care contribuabilul şi-a constituit-o lună de lună şi pe care i-a încredinţat-o - nu donat-o! - statului spre bună administrare.
·        Pensia NU este nici un cadou şi nici o pomană pe care statul, în imensa sa generozitate, o acordă cetăţenilor care nu mai au posibilitatea de a munci.
·        Pensia este un drept, pe care fiecare salariat şi l-a plătit lună de lună, vreme de trei-patru decenii, din veniturile pe care le-a realizat prin munca sa.
·        Banii pe care fiecare salariat în parte îi dă statului în fiecare lună, pentru ca la bătrâneţe să aibă parte de o pensie cinstită intră într-un sistem asemănător cu cel bancar. Este ca şi cum ar fi depus banii la bancă.



·        Dacă statul a administrat prost banii pentru pensii e bun de plată, NU e vinovat cetăţeanul de incompetenţa economico-financiară şi managerială a statului.
·        Statul e vinovat nu doar de proastă administrare, ci şi de înşelăciune. În momentul în care a încasat banii de la contribuabili, i-a asigurat pe aceştia că banii sunt în siguranţă.
o       Pensiile medii lunare în Europa (calculate în EURO) Luxemburg - 3.000, Elveţia - 1.393, Franţa - 1.108, Germania - 791, Grecia - 1.600
o       România - 177
o       Bulgaria – 145, Bosnia-Herţegovina – 171.
·        Statul vrea să iasă din criza pe care a menţinut-o până acum din nepricepere şi din motive electorale, lovind nediscriminatoriu în toată lumea şi în toate veniturile.
·        Greul ieşirii din criză cade, mai ales, pe umerii celor mai săraci şi mai lipsiţi de apărare dintre cetăţeni, pensionarii, copiii, mamele, salariaţii de la buget.
·        Salariile se reduc cu un sfert indiferent dacă sunt „nesimţite" ori deja insuficiente.
·        Statul roman, reprezentat de PDL, nu se sfieşte să-şi mai bată o dată joc de dreptul la proprietate, cea „sacră şi inviolabilă".
o       Constituţia României: Art. 136 (5) Proprietatea privată este inviolabilă, în condiţiile legii organice.
o       Art. 44 (2) Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular.

·        Articolele constituţiei nu sunt valabile însă şi pentru membrii PDL care şi-au făcut averi pe spatele românilor. În cazul lor dreptul la proprietate este respectat.
·        Pensionarilor nu le mai rămâne nimic de făcut decât să atace Casele de Pensii în instanţe pentru atac la dreptul de proprietate şi pot merge chiar la Curtea Constituţională sau la CEDO.


Biroul de presă PC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu