joi, 20 mai 2010

Produse fără acte, oferite spre vânzare

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
J A N D A R M E R I A R O M Â N Ă
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gelu Voievod” Bistriţa Năsăud
Cabinet - Informare şi Relaţii Publice
Str. Independenţei Nr. 7, Bistriţa, tel. 239.733, Fax:239.490
e-mail: jandarmeriabistrita@yahoo.com



BULETIN DE PRESĂ Bistriţa, 20 mai 2010

Produse fără acte, oferite spre vânzare

În cursul acestei săptămâni, jandarmi ai Detaşamentului Mobil 1 Bistriţa, ai postului din oraşul Beclean, alături de cadre ale Compartimentului Cercetare dar şi Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa Năsăud, au efectuiat o razie pe linia respectării prevederilor legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, la târgul anual din localitatea Spermezeu.
Au fost legitimate peste 58 de persoane, atât reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, asociaţii familiale cât şi persoane fizice autorizate. În mare parte cei controlaţi, respectau prevederile legale privind comercializarea produselor către populaţie.
Au existat şi cazuri în care marfa expusă spre vânzare nu avea actele legale de provenienţă, ca urmare au fost confiscate de către jandarmi mai multe sticle de parfum şi cutii de cafea solubilă. Cei în cauză, Elisabeta C. de 47 de ani din Sita şi Constantin I. de 35 de ani din Vălenii de Munte, judeţul Prahova, au fost sancţionaţi cu câte un avertisment scris.

Misiuni şi acţiuni la sfârşit de săptămână
Vineri 21 mai 2010, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la Mănăstirea Dobric cu ocazia sărbătoririi sfinţilor Constantin şi Elena.
Tot în aceeaşi zi jandarmii vor asigura ordinea publică la Sângeorz-Băi, unde va fi organizat un marş auto, în semn de protest pentru starea în care se află drumurile.
Sâmbătă 22 mai 2010, în zona de agrement de la lac din Bistriţa va fi organizată o expoziţie canină care va continua şi pe parcursul zilei de duminică 23 mai 2010. Jandarmii bistriţeni se vor afla la datorie pentru a asigura măsurile de ordine publică la aceste activităţi.
Duminică 23 mai 2010 la Sângeorz-Băi va fi organizată „Hora Someşană”, manifestare cultural artistică la care jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică conform prevederilor legale în vigoare. Tot duminică la Figa va fi organizat „Înstruţatul boului” iar la Ilva Mare, cu ocazia sărbătoririi celor 300 de ani de atestare documentară a localităţii vor fi organizate mai multe acţiuni culturale dedicate publicului larg menite să marcheze acest moment aniversar.
În schimb, duminică 23 şi luni 24 mai 2010, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la Feldru, unde sunt organizate zilele comunei.




Ofiţer specialist informare şi relaţii publice

Lt.
Georgeta CĂŞVAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu