sâmbătă, 29 mai 2010

PESTE 5,5 MILIOANE DE PENSIONARI ÎN INSTANŢELE JUDECĂTOREŞTI ÎMPOTRIVA GUVERNĂRII BĂSESCU –BOC !

          Abuzurile şi iresponsabilitatea guvernării Băsescu-Boc au ajuns la apogeu. Tăierea cu 15% a pensiilor reprezintă o măsură criminală – care a adus în stare de revoltă socială cei peste 5,5 milioane de pensionari. În majoritatea lor covârşitoare ei reprezintă pătura socială cea mai săracă a populaţiei.
          Guvernanţii milionari, oligarhia politico-financiară, în frunte cu Traian Băsescu, Mugur Isărescu, Theodor Stolojan, Emil Boc, Sebastian Vlădescu, Elena Udrea, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Vasile Blaga, Gabriel Oprea şi alţii au decis să-i pedepsească aspru pe cei care au muncit o viaţă întreagă şi au plătit cotizaţii pentru pensii 25-45 de ani.
          Vinovăţia pentru proasta guvernare a politicienilor milionari (care au averi şi venituri fabuloase, dobândite prin politică) este aruncată asupra acestor milioane de suflete în suferinţă, care nu mai pot reacţiona. Aceşti guvernanţi milionari, aceşti oligarhi, au adus ţara în această situaţie grea, catastrofală, întrucât au acţionat iresponsabil, au umplut guvernul şi toate instituţiile de stat cu oameni incapabili şi incompetenţi, cu clienţii politici, puşi pe furat şi pe fraude, în scopul propriei îmbogăţiri.
          „Specialiştii” în jefuirea banilor publici de la buget, aceşti politicieni lacomi în anii de guvernare a regimului dictatorial Băsescu, au continuat aceleaşi practici păguboase şi în anii de criză 2009-2010, cu aceleaşi metode de jefuire şi risipire a banilor publici, de proastă administrare şi gestionare, au întârziat să ia măsurile adecvate anticriză timp de un an şi jumătate.

I.                  MINCIUNI PESTE MINCIUNI.
          ÎNŞELĂCIUNI ŞI IAR ÎNŞELĂCIUNI.
          Politicienii mincinoşi, Traian Băsescu şi Emil Boc, împreună cu acoliţii lor, au minţit tot timpul, pentru a induce în eroare şi a fura voturile milioanelor de români naivi, atât în campania pentru alegeri parlamentare, cât şi în campania pentru alegeri prezidenţiale.
          Rugăm televiziunile să redea de sute de ori, în direct, afirmaţiile mincinoase ale acestora în ce priveşte situaţia economiei, pentru ca milioanele de români să cunoască adevărul.
          Aceşti politicieni mincinoşi s-au dovedit total incapabili să dea soluţii potrivite în perioada de criză şi au adus ţara într-o situaţie dezastruoasă, după ce domnul Traian Băsescu în campania sa – înşela alegătorii - dând „asigurări” că ieşim din criză, că „avem resursele necesare pentru a plăti pensiile şi salariile”.
          În aceste zile (la 20 mai a.c.) a ieşit la televiziune iresponsabilul Emil Boc şi a afirmat că nu mai poate plăti pensiile şi salariile în luna decembrie.
Acum guvernanţii milionari vin cu măsuri criminale de tăiere a pensiilor, a salariilor, a unor alocaţii sociale. Ei impun aceste măsuri – în mod dictatorial – prin „angajarea răspunderii guvernului”, fără a mai da posibilitatea să se dezbată în Parlament şi să se adopte soluţii mai potrivite. Au mai făcut la fel de câteva ori şi le-a mers. Sistemul dictatorial este în plină acţiune şi face ravagii. După ce au furat voturile, acum – fără ruşine – fură pensiile şi salariile cetăţenilor români.

II.               FMI LE-A TRAS MASCA DE PE FAŢĂ MINCINOŞILOR
Cea mai înaltă autoritate a FMI, directorul general – domnul Dominique Strauss-Kahn, a ajuns la situaţia-limită şi a fost nevoit să spună deschis românilor şi – lumii întregi – cu ce guvernanţi iresponsabili au de-a face în România.
Măsurile extreme de tăiere a pensiilor şi salariilor aparţin integral guvernanţilor români. FMI a spus NU acestor măsuri. Mai mult, FMI a arătat că există alte soluţii pe care guvernul român să le aplice, între ele şi trecerea la mărirea impozitării, mai ales, la impozitarea celor bogaţi. Concret şi limpede.
          FMI nu a mai putut răbda necinstea şi lipsa de onoare a guvernanţilor milionari români, a oligarhilor politico-financiari, care de un an şi jumătate – mint şi înşeală populaţia României, aruncând toată răspunderea (zi de zi – prin propagandişti iresponsabili ai PDL – la televiziuni şi în presa scrisă ) asupra FMI.
Câţiva iresponsabili români, puşi de domnul Traian Băsescu, cum sunt Ministrul de Finanţe, domnul Sebastian Vlădescu şi un consilier prezidenţial, domnul Lăzăroiu, au încercat să falsifice şi să denatureze poziţia FMI, să transfere răspunderea măsurilor criminale asupra FMI.
În mod justificat, domnul Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI, a spus ADEVĂRUL poporului român în legătură cu aceste măsuri criminale. Prin aceasta a ieşit la iveală încă o dată laşitatea guvernanţilor români, a milionarilor, care mereu aruncă vina şi răspunderea pe alţii. Acum li s-a înfundat.
Nimeni – pe plan internaţional – nu mai poate avea încredere în politicienii mincinoşi Băsescu şi Boc şi în acoliţii lor.

III. CALEA JUSTIŢIEI, MILIOANE DE PROCESE RECUPERATORII.
     Un NU hotărât măsurii neconstituţionale de tăiere a pensiilor – trebuie să fie rostit de toţi pensionarii şi oamenii cinstiţi din România.
Cei peste 5,5 milioane de pensionari, în disperarea lor, au de ales o singură cale: plângeri imediate în instanţele judecătoreşti din România – pentru redobândirea drepturilor lor câştigate şi consacrate legal, constituţional.
În cazul în care unele instanţe judecătoreşti nu le vor face dreptate – cauzele lor trebuie să ajungă la CEDO, la Strasbourg. Suntem cetăţeni europeni şi ne putem căuta dreptatea acolo.
În felul acesta, vom spune un NU categoric măsurilor criminale adoptate de guvernarea Băsescu-Boc.
Informăm pensionarii că există fundaţii şi alte organisme ale societăţii civile care şi-au oferit serviciile – acordând asistenţă juridică – pentru a sprijini această acţiune a pensionarilor în Justiţie.
În mod similar, vor putea să acţioneze şi salariaţii cărora li se taie în mod abuziv salariile.
IV.            DEMISIA
TOTALA NEÎNCREDERE în politicile şi măsurile neraţionale ale guvernanţilor mincinoşi Băsescu şi Boc este acum manifestă atât în ţară cât şi pe plan internaţional. Consecinţele sunt catastrofale, dacă nu intervine schimbarea – prin plecarea acestor guvernanţi iresponsabili.
A sosit ceasul socotelilor. Pentru situaţia grea în care a fost adusă ţara de politicieni incapabili, incompetenţi şi iresponsabili, de guvernanţii milionari – a sosit ceasul tragerii la răspundere politică.
Într-un singur glas – milioanele de români loviţi năprasnic de măsurile criminale trebuie să ceară DEMISIA guvernării Băsescu-Boc. Cu cât mai repede cu atât mai bine pentru ţară, pentru viaţa românilor.
Aceasta este unica soluţie politică: DEMISIA. Regimul dictatorial Băsescu trebuie să ia sfârşit urgent şi odată cu el să fie înlăturate măsurile criminale împotriva „celor mulţi”, a „celor săraci”.
mai 2010
Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”
Florea Dumitrescu
Gheorghe Stroe
Cristian Apostol

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu