luni, 31 mai 2010

Guvernul Boc şi Traian Băsescu dau dovadă de un cinism de origine neo-nazistă

Cătălin Ivan: Guvernul Boc şi Traian Băsescu dau dovadă de un cinism de origine neo-nazistă
Cătălin Ivan solicită Guvernului să renunţe la invocarea art.53 din Constituţie, pentru că acest lucru înseamnă un precedent periculos. România nu poate să îşi permită, la 20 de ani de la Revoluţie, să restrângă drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, doar pentru că actuala putere nu este capabilă să reducă cheltuielile clientelei sale.

Invocarea art.53 din Constituţie, pentru a justifica tăierea abuzivă a dreptului la pensie, este o gravă ameninţare pentru democraţia din România. Doar regimurile abuzive şi autoritariste creează astfel de precedente, care să le permită apoi tăierea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Dacă acceptăm acum o astfel de justificare, atunci nu vom putea niciodată opri abuzurile pe care actuala putere le-ar putea face în viitor.
Criza economică nu atentează la siguranţa naţională, şi nu există nici un alt temei pentru restrângerea unor drepturi. Din punct de vedere legal, Constituţia nu permite tăierea pensiilor, fiindcă acestea reprezintă drepturi patrimoniale, înseamnă efectiv drept de proprietate pentru oameni care au muncit o viaţă întreagă.
Guvernul nu poate tăia nicio pensie creată în urma unor contribuţii legale sau în urma respectării legii. Dacă legile care au dus la pensiile actuale trebuie modificate, ele trebuie să acţioneze doar pentru viitor. Dacă e nevoie de bani pentru acoperirea deficitelor, atunci aceşti bani trebuie luaţi din alte zone – din cheltuielile clientelei politice portocalii, care cresc în fiecare lună.
Prin măsurile absurde pe care le promovează, actualul guvern încalcă şi dreptul oamenilor de a avea o viaţă decentă. Cătălin Ivan: “Practic, românii sunt condamnaţi să trăiască mai puţin, fiindcă asta înseamnă concret reducerea cu un sfert a veniturilor, şi aşa mici, care erau necesare pentru întreţinere, pentru plata medicamentelor, pentru hrană. Guvernul Boc şi Traian Băsescu dau dovadă de un cinism de origine neo-nazistă”.
Cătălin Ivan va informa instituţiile europene cu privire la abuzurile pe care actualul Guvern le face şi va continua să se opună, împreună cu toţi colegii din Partidul Social Democrat, punerii în aplicare a măsurilor prin care actuala putere condamnă la sărăcie şi la disperare aproape trei sferturi din cetăţenii României.
mai 2010
Cătălin Ivan,
Europarlamentar PSD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu