I.MASURI CE TIN DE BUGET
1. Reducerea urgenta a tuturor cheltuielilor bugetare nerationale prin croirea si implementarea unei « organigrame statale » minime (adecvata situatiei de criza exploziva), operand reduceri drastice la Presedentie, numar parlamentari, numar de ministere si agentii etc.
2. Unificarea unor organisme de supravegherea a activitatilor financiare, bancare si de asigurari.
3. Unificarea sau desfiintarea unor Fonduri de garantare, care oricum numai au obiect de activitate in actuala situatie economica.
4. Atragerea la buget a intregului profit al BNR, organism al statului care obtine venituri facile din operatiuni de interventie.
5. Impunerea veniturilor persoanelor fizice in cote progresive, progresivitatea incepand cu un venit minim de 3000 lei.
6. Impunerea cu cote progresive a tuturor profiturilor multinationalelor si a activitatilor financiare, bancare si de asigurari, precum si a oricarei activitati speculative.
7. Solicitarea de catre statul roman a tuturor conturilor de la bancile din strainatate ale rezidentilor sai pentru identificarea cazurilor de evaziune fiscala si spalare de bani si aplicarea ferma a legii.
8. Operationalizarea in regim de urgenta a legii privind controlul averilor ilicite si confiscarea tuturor averilor ce nu pot fi justificate.
II.MASURI CE TIN DE ECONOMIA REALA
1. Facilitarea de catre statul roman a plasarii disponibilizatilor din sectorul bugetar pentru gasirea de locuri de munca in strainatate (informatii, ajutoare etc.), in cazul in care acestia isi exprima o astfel de optiune.
2. Incurajarea oricaror activitati in interiorul tarii care sa aduca cetateni straini sa cheltuiasca bani in Romania.
3. Descurajarea/franarea oricaror cheltuieli de bani ale romanilor in strainatate.
4. Incurajarea consumului de catre cetatenii romani a produselor si serviciilor facute in Romania.
19/05/2010 Prof. univ. dr. Nicolaie Hoanta
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu