vineri, 21 mai 2010

Vizită a elevilor la Jandarmeria Bistriţa

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
J A N D A R M E R I A R O M Â N Ă
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gelu Voievod” Bistriţa Năsăud
Cabinet - Informare şi Relaţii Publice
Str. Independenţei Nr. 7, Bistriţa, tel. 239.733, Fax:239.490
e-mail: jandarmeriabistrita@yahoo.com

BULETIN DE PRESA Bistriţa, 21 mai 2010

Vizită a elevilor la Jandarmeria Bistriţa

Vineri în jurul orei 13.30, un grup de 5 elevi însoţiţi de diriginta lor, au vizitat sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa Năsăud, pentru a se familiariza cu atribuţiile acestei instituţii. Activitatea a fost una deosebit de constructivă şi face parte din proiectul intitulat „Elevul bistriţean şi fapta lui bună!”, proiect care se desfăşoară în cadrul Şcolii Generale nr. 1 din municipiul Bistriţa.
Oana Coţi, Ancuţa Ioja, Adrian Moldovan, Cristian Buda şi Sigartăru Cosmin, alături de diriginta lor - Corina Maria Scridon, colaborator în cadrul acestui proiect, au stat de vorbă cu ofiţerul de informare şi relaţii publice al Jandarmeriei bistriţene, lt. Georgeta Căşvan, care le-a explicat ce atribuţii au jandarmii pe teritoriul judeţului Bistriţa Năsăud.
În cadrul întâlnirii elevii care studiază la Şcoala Generală nr. 1, în clasa a VII a C, au adresat numeroase întrebări pentru a se familiariza cu munca de fiecare zi a jandarmilor bistriţeni.
La finalul întâlnirii, oaspeţii jandarmilor şi-au exprimat dorinţa de a continua colaborarea cu aceştia prin încheierea unui program pe termen lung care să cuprindă întâlniri reciproce, atât la sediul unităţii de învăţământ la care studiază elevii, cât şi la sediul Jandarmeriei bistriţene.
Lansarea proiectului a avut loc în data de 10 mai 2010, iar acesta se va derula pe tot parcursul anului. Având în vedere faptul că termenul de derulare este destul de mare acesta are mai multe etape, iar acum elevii au ajuns la cea intitulată sugestiv „Să cunoaştem insittuţiile statului”, în cadrul acesteia având loc vizite de lucru la cele mai importante instituţii publice din oraşul Bistriţa.
Coordonatorul proiectulu este prof. Geta Lăpuşte, iar următoarea etapă este cea intitulată: „Să trăim mai sănătos în Bistriţa!”
Unul din cei cinci elevi şi-a exprimat dorinţa de a deveni jandarm, interesându-se cum se poate pregăti din timp pentru această meserie.
Ofiţer specialist informare şi relaţii publice
Lt. Georgeta CĂŞVAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu