vineri, 18 iunie 2010

ARMATA – a ajuns gunoierul oraşului ? (pamflet)


          Nu a trecut prea mult timp de când un cretin mi se adresa cu o voce, vezi Doamne, cică zeflemitoare, în cadrul unei emisiuni la As Tv: (citez din memorie): «Domnule colonel (adică eu) vă văd că sunteţi mai in vârstă, dar la ce războaie a participat armata română în ultimii 60 de ani ?”
Evident, o întrebarea cretinoidă a unui individ lipsit total de judecată, ca să nu mai spun că, nefiind cultură, de unde inteligenţă ? De altfel, individul dă telefoane cam la mai toate emisiunile, indiferent de specificul lor, demonstrând o crasă prostie, probabil congenitală şi crezând că, prin telefoanele respective se face cunoscut în Bistriţa.
          Dar să nu divaghez şi să îi mai răspund, încă odată, cretinului: cretinule, dacă România nu a avut război cu nimeni în această perioadă, acest fapt se datorează, în foarte mare măsură, EXISTENŢEI UNEI ARMATE PREGĂTITE, pregătite să răspundă oricărui atac, din partea oricui ar veni, din ori ce direcţie ! O armată pregătită a însemnat un sacrificiu incomensurabil pentru membrii componenţi ai acestei armate : aplicaţii nenumărate, tabere de instrucţie, de la zece zile la luni de zile, servicii operative zi şi noapte, fără sărbători legale, instrucţie indiferent de timp şi de anotimp. Sigur că da, instrucţia se făcea cu militarii în termen. Dar, după cretinul de care am făcut vorbire anterior, probabil că aceştia se autoinstruiau. Ei îşi făceau singuri programele, ei le executau, nu-i aşa, cretinică ? NU existau subofiţeri, maiştri militari, ofiţeri. Sigur că da, cretinule ! Existând ARMATA, cretinule, în 1964, Dej
şi-a permis să se «răzvrătească» dând o declaraţie împotriva «pretinului» de la răsărit. Existând ARMATA, idiotule, în 1968, Ceauşescu şi-a permis să nu execute ordinele Moscovei ! Existând ARMATA, incultule, în 1974, când sovieticii au cerut voie României să îşi treacă trupele, ÎNARMATE, spre Bulgaria, vezi Doamne, pentru a îi proteja de NATO pe bulgari, când se derulau evenimentele din Cipru, România a fost de acord ca această trecere să se facă cu militarii sovietici NEÎNARMAŢI şi sub paza ARMATEI ROMÂNE. Evident că sovieticii nu au acceptat condiţiile României şi atunci s-au dus pe Marea Neagră.
          Armata, de la militarul în termen sau cu termen redus şi până la gradul cel mai înalt, şi-a făcut cu prisosinţă datoria. Din acest motiv a continuat să fie pe locul II în sondajele de opinie privind încrederea cetăţenilor, după Biserică. La inundaţii, la cutremur, la diferite calamităţi naturale, peste tot s-a auzit strigătul : «SĂ VINĂ ARMATA !» Şi ARMATA a răspuns prezent, dând chiar un prinos de sânge cu acele prilejuri. Pentru cei ce nu ştiu, ca şi pentru cei ce au uitat, doresc să vă aduc în memorie că în municipiul Bistriţa există o stradă, Sergent major (post mortem) POPA OCTAVIAN. Acesta şi-a dăruit viaţa în noaptea de 12 spre 13 mai, 1970, la Şieu Măgheruş, pentru a salva alte vieţi ! Abia împlinise 20 de ani în 12 mai şi era singur la părinţi. Dar ce contează pentru in individ care, se crede «dăştept», şi spune din adâncul prostiei sale, că nu am avut război !
          Mi-au venit în minte toate aceste gânduri când, astăzi, 17 iunie, încă de la primele ore, am văzut în Parcul municipal, în alte locuri lovite de furtunile din 15 şi 16 iunie, acţionând cu dăruire, disciplinat şi fără murmur, ARMATA ROMÂNĂ. Ei au fost primii care au sărit în ajutoruil cetăţenilor municipiului pentru înlăturarea calamităţilor care ne-au lovit în aceste zile. Nu l-am zărit nicăieri pe cretinul care se dă mare prin telefoane (unele anonime, zice el !) să sprijine acţiunile cetăţeneşti desfăşurate, cu bună credinţă şi simţ al responsabilităţii, de către militarii aparţinând Brigăzii 81 Mecanizată, militari care au îndeplinit nenumărate misiuni înafara ţării şi care, la începutul lunii următoare vor merge din nou în Afganistan.
          Şi acum să mă explic de ce am dat titlul de mai sus articolului meu. Datorită politicii iresponsabile a conducerii actuale (pot zice – de PARTID şi de STAT ca în vremurile pe care le credeam de mult trecute, dar, din păcate, iată, revenite), ARMATA ROMÂNĂ a fost discreditată de Băsescu şi de Boc şi, fără nici o îndoială, de toţi pupincuriştii lor din mas media, terfelită în noroi, minimalizând rolul şi importanţa acestei instituţii de bază a statului în menţinerea independenţei şi suveranităţii naţionale. Acum i-am văzut pe militari cărând gunoaiele rezultate în urma furtunii. Si mi-am pus întrebarea: oare pentru asta sunt plătiţi militarii ? Aceasta este misiunea lor ? N-am văzut nici-un membru al Consiliului local municipal sau judeţean, nici un parlamentar, alături de ei. Doar pe primar şi viceprimari. Insuficient, domnilor. Insuficient, mai ales că adevăratele gunoaie au votat să li se taie salariile («nesimţite» spunea cel mai mare nesimţit, adică Boc).
          Oricum, dacă tot s-au apucat să strângă gunoaiele şi să le ducă unde le este locul, eu zic să nu se oprească: să strângă şi să ducă la GROAPA DE GUNOI a ISTORIEI toate gunoaiele ce ne conduc astăzi ţara, toate gunoaiele care au votat împotriva propriului popor, pentru bunăstarea lor şi a găştii lor de mafioţi !

Colonel (r) DORIN FILIP
            













































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu