joi, 10 iunie 2010

Salvati terenul de sport de la CN Liviu Rebreanu

A trecut ziua copilului, si ne apropiem cu pasi repezi de inceperea vacantei scolare.
In acest moment cred ca este util sa ne intrebam prin ce se manifesta grija alesilor nostri fata de tineri, fata de cetatenii municipiului nostru, fata de iubitorii de miscare in aer liber. Care sunt facilitatile publice pentru agrement si practicarea sport in orasul nostru ? La inceputul vacantei scolare constatam ca practic nu mai exista terenuri publice cu o minima dotare pentru practicarea jocurilor sportive. Avem noroc, in aceste zile toride de vara, ca mai este deschis strandul municipal. Intelegem ca, daca vom fi cuminti, se va pune si apa in bazin.


A trecut totodata o luna de zile de cand am lansat spre dezbatere publica initiativa noastra vizand salvarea terenurilor de sport ale Liceului Liviu Rebreanu. In ciuda sprijinului masiv primit din partea bistritenilor, pana acum nu am primit niciun raspuns oficial. Nici dinspre Consiliul Local nici dinspre Prefectura. Nicio persoana publica sau organizatie politica implicata in actul de decizie la nivel local nu si-a asumat partea contestata de noi din proiectul campusului. Pare ca este vorba doar de un contract privat intre conducerea liceului si firma de constructii implicata in executia lucrarilor. In lipsa oricaror argumente rationale si a sprijinului din partea cetatenilor Bistritei constructia noii scoli generale continua din inertie pe principiul “cainii latra caravana trece”. In acelasi timp, salile de clasa ale liceului arata jalnic, multe scoli din mediul rural putand sa se laude ca stau mai bine din punct de vedere intretinerii, dotarilor si mobilierului scolar. Ne intrebam daca cei care stabilesc prioritatile in cheltuierea bugetului local au intrat vreodata in curtea si in interiorul liceului

Acum este evident pentru toata lumea ca noi, in calitate de cetatenii ai Bistritei si contribuabili la bugetul local, nu ne alegem cu nimic. Dimpotriva am mai pierdut inca o parte din putinele terenuri de sport publice ce mai ramasesera prin oras. Nu ni s-a oferit nimic in schimb, nu s-a modernizat, nu s-a reabilitat nimic; nicio infrastructura scolara niciun teren de sport. In continuare ani de zile de acum inainte n-o sa avem nici terenuri de sport modernizate si nici sali de clasa decente pentru copii nostri pentru ca banii bugetului local vor fi irositi pentru constructia unei scoli inutile pe care, foarte probabil, vom constata, dupa ce va fi gata, ca nu putem s-o intretinem.

Inca nu e prea tarziu si nu costa prea mult sa astupam gropile. Inca nu este prea tarziu pentru ca o baza sportiva moderna sa se faca pe terenurile de bitum de la Liviu, cu suprafata sintetica, cu nocturna cu panouri de baschet, porti si plase noi. Inca nu este prea tarziu pentru salvarea terenului de iarba si modernizarea bazei sportive de atletism. Inca nu este prea tarziu pentru ca dreptul bistritenilor de desfasura activitati sportive in orasul lor sa nu fie dijmuit la minut sau cu totul interzis. Solicitam in continuare sprijinul concetatenilor pentru initiativa noastra. Vom continua actiunea de strangere de semnaturi pana cand vom primi un raspuns oficial din partea celor responsabili. Consideram ca e timpul ca acestia sa se comporte ca niste gospodari chibzuiti si onesti si sa raspunda prin actiunile lor intereselor reale ale cetatenilor.

Alexandru Marian Toniuc
initiator al proiectului de hotarare
vizand salvarea complexului sportiv al CNLR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu