miercuri, 30 iunie 2010

Asociaţia Euro Tin BN a adus tinerii mai aproape de natură


 Asociaţia Euro Tin BN a derulat în perioada 25-27 Iunie 2010 proiectul „Fă cunoştinţă cu mediul înconjurător”, proiect finanţat prin fonduri nerambursabile din bugetul local al Primăriei Bistriţa, în baza prevederilor Legii nr. 350/2005. Acesta a avut ca scop principal responsabilizarea tinerilor în problematica mediului şi stârnirea interesului acestora de a se implica şi promova acţiuni menite să protejeze mediul înconjurător.

Proiectul s-a desfăşurat în zona Sigmirului şi a beneficiat de participarea a aproximativ 100 de tineri din Municipiul Bistriţa, printre care şi voluntari ai următoarelor organizaţii: Asociaţia Ascendent, Consiliul Local al Tinerilor, Centrul Comunitar pentru Tineret Bistriţa, Voluntarii Primăriei Bistriţa şi Euro Tin BN. 

Pe parcursul celor trei zile, tinerii s-au întrecut în probe care le-au testat tehnicile de campare, creativitatea, cunoştinţele despre mediul înconjurător, modalitatea de transmitere a unui mesaj ecologic vizual, abilităţile de explorare a mediului înconjurător şi de orientare turistică, capacitatea de ecologizare a zonei locale şi nu în ultimul rând, competenţa în conceperea şi structurarea un proiect de promovare a protecţiei mediului.

Probele de concurs s-au concretizat prin montarea corectă a corturilor, realizarea unor steaguri ingenioase ale echipelor, prezentarea pe echipe a cunoştinţelor despre factorii de mediu, transmiterea unor mesaje ecologice vizuale, parcurgerea unui traseu de orientare turistică de 8 km cu grad de dificultate ridicat, colectarea a 32 de saci de deşeuri menajere de pe strada principală a localităţii Sigmir şi susţinerea pe echipe a unui proiect pe protecţia mediului. Participanţii au beneficiat pe toată durata proiectului de sprijinul Echipei Salvamont Bistriţa şi a unor specialişti din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud.

Organizatorii sunt pe deplin mulţumiţi de receptivitatea şi gradul de implicare a tinerilor participanţi, fiind recunoscători acestora, pentru că au contribuit fără nicio reţinere la realizarea tuturor sarcinilor propuse, în pofida condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Proiectul „Fă cunoştinţă cu mediul înconjurător” s-a dovedit a fi o experienţă inedită, bazată pe elemente de socializare, cunoaştere, comunicare, muncă în echipă, creativitate, spontaneitate, reuşind astfel să aducă tinerii bistriţeni mai aproape de natură.

Manager Proiect
Andreea Maria Iuga

Coordonator Proiect
Gabriel Biriş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu