duminică, 13 iunie 2010

Baconschi trebuie demis pentru că a acceptat legea dublei cetăţenii propusă de Ungaria


          Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: Baconschi trebuie demis pentru că a acceptat legea dublei cetăţenii propusă de Ungaria
 În timp ce Slovacia le retrage cetăţenia locuitorilor săi care aplică pentru cetăţenia maghiară oferită provocator de statul ungar etnicilor maghiari din ţările vecine, ministrul de Externe Teodor Baconschi a dat semnalul că România nu are nicio problemă cu pretenţiile Ungariei şi acceptă legea atât dublei cetăţenii oferite de Ungaria, cât şi declararea zilei de 4 iunie drept „Zi a unităţii naţionale maghiare”.
Atitudinea ministrului român este inconştientă şi inacceptabilă, pentru că, alături de alte elemente acceptate de PDL la presiunile UDMR, legea dublei cetăţenii oferă Ungariei pe tavă pretexte pentru autonomia unei părţi din Transilvania şi pentru pretenţii teritoriale.

Acelaşi ministru de Externe care nu reacţionează când cetăţenii români sunt suspuşi jignirilor şi atacurilor în afara ţării, are o preocupare dubioasă pentru a accepta orice pretenţii ale statului maghiar. În consecinţă, Teodor Baconschi trebuie demis pentru încălcarea gravă a interesului naţional.
 În plus, Partidul Conservator cere clasei politice româneşti să aibă în vedere posibilitatea de a susţine un proiect de lege similar cu cel din Slovacia prin care cetăţenii a cestei ţări care doresc să aplice pentru cetăţenia maghiară oferită de statul vecin în temeiul legii dublei cetăţenii să îşi piardă cetăţenia română.

          Biroul de presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu