joi, 24 iunie 2010

A MURIT SI CAPRA VECINULUI !


            Nu au trecut nici două săptămâni de la tăierea panglicii celei de-a 19-a ediţii a Cupei Mondiale la fotbal care se desfăşoară, în premieră, pe continentul african, că Jabulani a făcut ca surprizele să se ţină lanţ. Astfel, după eliminarea încă din grupe, pentru prima oară în istoria modernă a CM de fotbal, a ţări gazdă, Africa de Sud, au urmat pe rând: Grecia (probabil din cauza PIB prea mic sau a datoriei externe), Nigeria (nu se puteau bate cu "Los Maradonianos"), Algeria (bătută în min.91 de multinaţionala SUA – dacă nu reuşeau, Algeria devenea al doilea Irak), Slovenia (cu o populaţie de doar 2 milioane de locuitori avea prea puţini suporteri) şi Australia (pentru că săritura cangurilor nu a trecut dincolo de linia grupelor).
După 40 de meciuri la CM de fotbal din Africa de Sud şi pentru noi, românii, privitori din faţa televizorului a acestui mondial, minunea s-a întâmplat. Franţa astrologului Raymond Domenech a fost umilită în ultimul meci de gazde cu scorul de 2 la 1 şi Bafana Bafana le-a cântat prohodul din vuvuzelă. Şi asta ne-a bucurat. Iar aseară bucuria a crescut la cote paroxistice pentru că şi a două echipă care plecase din grupa noastră de calificare a fost trimisă acasă. Sârbii au suferit şi au sperat până în ultimele secunde şi doar un gol i-a despărţit de trecerea în următoarea fază. Dar, nu au trecut. Credeaţi că se pot pune ei, francezii sau sârbii, cu mama Omida, cu rugăciunile înălţate de suporterul român care a ieşit la o bere cu căpitanul naţionalei şi cu Lobi. Staţi liniştiţi, nu se pot pune, iar prietenii ştiu de ce. ,,L-am maniat pe Dumnezeu” ar spune selecţionerul ,,Icoană”, pardon Iordănescu (sursa www.libertatea.ro) şi de asta am dispărut din fotbalul mare mai repede decât Elodia de pe ecranul tv-ului şi nu am prins decât trei episoade din acest ,,film” după 1989  (iar la ultimul, Coupe du Monde, Croaţia,  a spart ,,oul” galben, pentru că aveam tricouri roşii). 
Acum stau şi mă gândesc ce rating ar fi făcut DDD (din arestul Direcţiei Cercetări Penale) dacă s-ar fi calificat şi România la acest mondial. Cum ar fi trimis un reporter special la faţa locului care să transmită de pe iahtul de 2.368.000 euro (sursa www.cancan.ro) şi cum s-ar fi reluat off-side-uri sau alte  faze litigioase în noul studio al micului mogul cărăcălean. Apropo, jos labele de pe televiziunea poporului că altfel e henţ. 
Bine totuşi că nu ne-am calificat la mondialul din Africa de Sud că altfel i-am fi învăţat pe participanţi (32 de naţionale) să ia Sibutramina sau şi mai rău am fi detonat vreo ,,bombă” sexi care ar fi pus pe jar cele 188.000 de persoane din forţele de securitate angrenate la acest mondial.
Aşa ca eu unul m-am hotărât. După ce a murit capra vecinul sârb o să rezist până la sfârşit în acelaşi fotoliu şi voi privi la aceleaşi două televizoare (TVR ŞI TELESPORT) cum mor şi alte capre europene, asiatice sau sud-americane.
Un microbist  român fericit !    
   
   DANIEL COLTESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu