vineri, 18 iunie 2010

Scandal la Prefectură...


                            Marţi, 15 iunie a.c., în jurul orei 20.30, jandarmul care asigură paza la intrarea în Instituţia Prefecturii a intervenit pentru aplanarea unui scandal provocat de un bărbat de 60 de ani din Bistriţa.   Acesta îşi manifesta nemulţumirea faţă de faptul că nu i-au fost remediate problemele apărute la reţeaua electrică a locuinţei, în urma furtunii produse cu o zi înainte, ameninţând că intenţionează să îşi dea foc.
După ce l-a calmat, subofiţerul a chemat un reprezentant al Prefecturii pentru a sta de vorbă cu acesta.
După ce şi-a expus nemulţumirea, cel în cauză s-a îndreptat spre casă, fiind asigurat că problema sa va fi rezolvată în cel mai scurt timp.

            ...şi la castel!

În noaptea de 15 iunie a.c., în jurul orei 23.30, ca urmare a solicitării personalului aflat în paza Hotelului Castel Dracula, un echipaj de jandarmi din cadrul Postului Montan Piatra Fântânele, s-a deplasat la faţa locului unde au fost găsiţi doi tineri aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice care porniseră un adevărat scandal în parcarea hotelului.
            Conform primelor date, Ioan D. de 28 de ani din Bistriţa şi D. U. de 17 ani din Prundu Bârgăului, consumaseră toată seara băuturi alcoolice în altă locaţie, iar odată ajunşi la Hotelul Dracula ar fi dorit să continue distracţia, dar fiind trecut de ora închiderii, paza le-a interzis accesul în incintă. Enervaţi la culme, aceştia au trecut la distrugerea maşinilor din parcare, folosindu-se de atv-ul cu care s-au deplasat până acolo. Din păcate aceştia au reuşit să lovească una din maşinile turiştilor aflaţi în hotel în acel moment.
Au fost demarate cercetări cei în cauză fiind chemaţi din nou astăzi pentru declaraţii, privind faptele lor dar şi privind provenienţa atv-ului, care în acel moment nu a putut fi dovedită cu acte.
           
            Sancţiuni de peste 2.000 de lei în ultimele 24 de ore!

            11 amenzi şi 6 avertismente, acesta este bilanţul ultimelor 24 de ore, în urma misiunilor executate de către jandarmi pe raza judeţului Bistriţa Năsăud.
Abaterile sancţionate sunt legate de nerespectarea prevederilor legii nr. 61 din 1991, republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Cele mai multe abateri au fost legate de provocarea unor scandaluri şi adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, dar au existat şi sancţiuni aplicate pentru cerşetorie sau consumul de alcool în spaţiul public neamenajat.



     Ofiţer specialist informare şi relaţii publice

                                                                  Lt.
                                                                        Georgeta CĂŞVAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu