vineri, 18 iunie 2010

,,Mai există doar 23.000 de copii instituţionalizaţi în România – faţă de peste 130.000 în anul 1999 -, iar aceştia sunt bine îngrijiţi. ,,

COMUNICAT DE PRESĂ
La Palatul Victoria, s-a desfăşurat astăzi, sub patronajul primului-ministru Emil Boc, reuniunea organizaţiilor caritabile din sectorul social, la care au participat baroneasa Emma Nicholson şi ambasadorul britanic Robin Barnett.

„Rolul ONG-urilor este unul vital pentru societatea românească în ceea ce priveşte resursele, abilităţile, iniţiativele puse la dispoziţie, pentru dezvoltarea acestui domeniu care se adresează persoanelor cu nevoi. La nivelul Aparatului de lucru al Primului-ministru, există o structură specială numită Colegiul pentru Asociaţii si Fundaţii, prin care ne propunem să identificăm, să urmărim şi să elaborăm politici publice în acest domeniu”, a afirmat Călin Hinţea, consilierul primului-ministru, care a transmis la începutul reuniunii mesajul Şefului Executivului.
Ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett, a anunţat că în cadrul reuniunii s-a convenit crearea unui grup de lucru, împreună cu Aparatul propriu de lucru al primului-ministru, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Familiei şi Copilului şi Ministerul Sănătăţii, care va încuraja voluntariatul şi va identifica bune practici în domeniul voluntariatul, astfel încât acest gen de activităţi să devină mai cât mai accesibile persoanelor de toate vârstele. „Participarea reprezentanţilor Guvernului României a fost extrem de constructivă; sunt convins că după această întâlnire putem să încurajăm dezvoltarea societăţii civile aici în România”, a declarat Robin Barnett.
Emma Nicholson, care patronează Grupul la nivel înalt pentru copiii români, alături de premierul Emil Boc, şi-a exprimat aprecierea pentru progresele remarcabile înregistrate de România în ceea ce priveşte protecţia, educaţia şi bunăstarea copiilor. Emma Nicholson a declarat că, în prezent, mai există doar 23.000 de copii instituţionalizaţi în România – faţă de peste 130.000 în anul 1999 -, iar aceştia sunt bine îngrijiţi.
Totodată, baroneasa Emma Nicholson a spus că România a creat modele de bune practici care au fost replicate în ţări precum Republica Moldova, Armenia sau Georgia, cu expertiză românească. „Exemplul românesc este deopotrivă pentru est şi vest. Este într-adevăr un lucru foarte îmbucurător /.../ sunt convinsă că această iniţiativă va conduce la şi mai multe exemple româneşti de concepţii şi acţiuni inovatoare şi la crearea de modele pe care alte naţiuni, din interiorul sau din afara Uniunii Europene pot să le aplice”, a declarat Emma Nicholson .
Biroul de presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu